petek, 27. april 2012

Kdo pravi, da gre učiteljem slabo?

PhotoShake
Ljubljana je prazna kot sredi poletja. Parkirišča dihajo, trava zeleni, golobi se sprehajajo po sredini cestišča. Lokalček za blokom ima super sladoled in malo manj dobro kavo, ampak malo domačega narečja nadomesti škodo.

Plan A je veliko počitka in nič miganja. Kavč. Plan B je veliko miganja in pozitivne energije. Bazen, Barje, Šmarna gora. Plan C je veliko potovanja in pihanja na lastno dušo. Trst, Benetke, Dalmacija, Bratislava, Berlin, London. Moje zvezde v podznaku strelca itak zahtevajo vse naenkrat in to TAKOJ. Pa kdo bo vse to stlaču v teden dni počitnic. Začnimo s kavčem. Modri ljudje so zadovoljni z malim.
__

Ljubljana is deserted as if we were in the middle of summer. Since I have a week off I want to do so many things that I will have to make a list of priorities. I haven't decided yet. Should I just sit on the sofa and relax or go for long walks instead. Or even better, visit Venice, Dalmatia, Berlin and London. Tough decision. Wise people appriciate small pleasures in life. Not so sure I could be listed as such.

8 komentarjev:

  1. počitek je nujni del procesa ustvarjanja

    OdgovoriIzbriši
  2. živel ležalnik!
    živel dan OF!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa kuhanje...:P
    http://www.cavolettodibruxelles.it/

    Ena fajn spletna stran. LP in živel OFF :)

    OdgovoriIzbriši
  4. matilda: Živeli! :)

    smoger: Ti bom jaz dala un piacere semplice. Ti mene mučiš.

    OdgovoriIzbriši
  5. :)
    Evo..to je z iste spletne strani preizkušeno in zelo dobro...
    http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/11/biscotti-con-parmigiano-e-papavero


    LP

    OdgovoriIzbriši
  6. Uau, tole zgleda naravnost odlično. Pa kje ti to vse najdeš? Hvala, smoger.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ah...tole je mama nekje v Italiji izbrskala..od neke znanke. Jaz sem prišel domov za praznike in tole je bilo na krožniku. Takoj drugi dan se je delala dvojna mera. Zelo nasitna reč in hitro postaneš odvisen.
    Pa še nekaj o sami pripravi...
    -vode je ponavadi treba še dodati...po občutku....ena žlica ni dovolj
    - v hladilniku je 'krogla' lahko tudi več kot pol ure
    - če nimaš modelčkov za piškotke (oblika kvadrata..no sej lahko delaš poljubne oblike) lahko režeš s tistim nožem za pice
    - fajn je da je razvaljano testo povsod iste debeline in mogoče lih malo več (kot pa manj) od 5 mm.

    Pecivo ima podobone okus kot tiste slane ribice z makom, ki jih dobiš v trgovini.

    OdgovoriIzbriši
  8. Takoj ko naredim, objavim slikico, da oceniš, če je vsaj približno tako dobro kot od mame. ;)

    OdgovoriIzbriši